УкрРус

Сухий корм для котів

1424 товари
Спочатку:
Сухий корм для котів

          Будучи м'ясоїдними тваринами, кішки висувають особливі вимоги до щоденного раціону. Вони потребують поживних речовин, які в організм вихованця потрапляють із м'яса. Це таурин, аргінін, арахідонова кислота та вітамін B6. При гострій нестачі розвиваються проблеми з нирками та серцем, а також погіршується слух. Концентрацію життєво важливих речовин у їжі з людського столу складно відстежити, тому власники хвостатих нерідко віддають перевагу магазинному корму для котів. На вибір також впливає те, що корисні мікроелементи розщеплюються після теплової обробки. На заводах їх додають на кінцевих етапах виготовлення.

          Сухий корм для кішок — альтернатива м'ясним консервам. Він коштує дешевше, до того ж не псується до кінця дня. Це також єдиний варіант годівлі, якщо власник використовує автоматичну годівницю. Тверда структура їжі сприяє очищенню зубів і ротової порожнини. Комплекс вітамінів і мінералів, що міститься в сухих кормах для котів, позитивно впливає на здоров'я хвостатого улюбленця, зокрема на шкіру та стан шерсті.

          Збалансований раціон перешкоджає розвитку різноманітних захворювань. Нерідко сухий корм для кішки використовують як варіант лікувального харчування. Наприклад, після стерилізації чи народження кошенят.

          Як виготовляють сухий корм для котів

          Продукцію готують із м'ясного фаршу. Його отримують або з м'язових волокон, або з субпродуктів. Найчастіше — сердець, нирок, печінки. Крім червоного м'яса та птиці, також додають рибу. Нерідко як джерело натурального білка використовують яйця. Склад також збагачують злаками та овочами. Наприкінці додають вітаміни, мінерали, антиоксиданти. Корм для котів у твердих гранулах містить 10–15% води. Залишок посідають корисні речовини: білки, жири, вуглеводи. Іноді рецептуру доповнюють пробіотиками.

          Процес виготовлення сухого корму для кішок схожий на те, як готують пластівці. Виробництво складається з трьох основних етапів:

          1. Змішування. Суху і вологу частини поміщають у величезний міксер, де їх змішують і перетворюють на в'язку масу. Щоб полегшити цей процес, інгредієнти попередньо подрібнюють.
          2. Екструзія. Після замішування тісто, саме так називають м'ясну масу, поміщають у розширювачі, де воно нагрівається. Готове тісто проштовхують через отвори, що називають штампами. На виході одержують крихітні гранули однакового розміру. Вони розширюються під час контакту з повітрям.
          3. Сушіння та охолодження. Після екструзії корм для кішок залишається досить вологим. Сушіння виробляють у стандартних духовках. Після повного остигання на шматочки наносять верхній шар. Він складається з вітамінів і мінералів, загублених у процесі приготування. Крім додаткової поживної цінності, покриття натуральними ароматизаторами надає насиченості смаку та аромату.

          Фінальний штрих — упаковка. Корм для котів розфасовують пакетиками різного розміру. Їх герметично запаковують на автоматизованих лініях.

          Як вибрати сухий корм для кота

          Найважливіше — клас. Виділяють:

          • економ;
          • преміум;
          • суперпреміум;
          • холістик.

          Оптимальний варіант корму для кішки — клас «преміум» і вище. Бюджетна продукція містить низькоякісний рослинний білок. Решта списку вимог до щоденного раціону визначається залежно від віку тварини та типу шерсті. Докладніше про кожен аспект:

          1. Вік. Кошенятам потрібна їжа, яка сприяє зростанню. У пріоритеті — монобілок з яловичини, баранини, індички, курки, тунця. Якщо потрібно купити сухий корм для дорослої кішки, звертайте увагу на концентрацію жирів і білків. Тварина не настільки активна, як кошеня. Важливо годувати улюбленця рекомендованими порціями, щоб запобігти ожирінню. Акцент у харчуванні літніх хвостатих зміщується в бік підтримки імунної системи.
          2. Тип шерсті. Окрему продукцію розробили для короткошерстих, довгошерстих і безшерстих порід. За здоров'я шкірних покривів і блиск шерсті відповідають насичені жирні кислоти. Оптимальну концентрацію цих компонентів отримують із лососевих олій або лляного насіння.

          Коригування харчування проводять для певних порід:

          1. Мейн-кун — найбільший домашній улюбленець. Сухий корм для кішки такої породи містить додаткову дозу добавок для захисту суглобів, оскільки вихованець нерідко страждає на артрит. Також склад збагачений L-тирозином, який підтримує гладкість шерсті.
          2. Перська. Плосколиця порода зі схильністю до стоматологічних захворювань. Через це змінюється форма гранул. У перських котів часто розвиваються камені в нирках, тому спеціалізований корм запобігає утворенню кристалів у сечі.
          3. Сіамська. Кішки, які швидко їдять. Це загрожує постійними відрижками. Раціон для цієї породи найчастіше складається з твердих гранул, які не так легко розжовуються. Поки тварина поглинає корм, організм насичується L-карнітином.

          Коли вирішуєте купити сухий корм для котів, враховуйте особливі вимоги. Наприклад, вагітним і кішкам, що годують, потрібна фолієва кислота. При захворюваннях ШКТ до складу входить клітковина з томатних вичавків або бурякової м'якоті. За здоров'я зубів і кісток відповідають кальцій, фосфор, глюкозамін, хондроїтину сульфат. Безглютенова продукція не провокує алергію.

          Чому вигідно купити сухий корм для котів у маркеті важливих штук MAUDAU

          В онлайн-каталозі — понад 1000 варіантів харчування для хвостатого улюбленця. Продумана система фільтрів полегшує пошук, тому для оформлення замовлення знадобиться 5–7 хвилин. Якість продукції підтверджує гарантія та сертифікат від виробника. Доставку забезпечить кур'єр Києвом або одна з поштових служб по Україні. Від певної суми опцію надають безкоштовно. Сплатити покупку сухого корму для кішки можна онлайн або після отримання.

          0 800 75 83 68

          Безкоштовно з будь-яких номерів

          0 44 355 83 68

          Для дзвінків з-за кордону, вартість згідно тарифів вашого оператора

          Слідкуйте за нами:

          Ми приймаємо:

          © Інтернет-магазин MAUDAU 2024

          Допомога
          Блог MAUDAUДоставкаОплатаПовернення та гарантіяПрограма «Власний Рахунок»КонтактиПублічна офертаПро насВакансії
          Служба підтримки
          0 800 75 83 68

          Безкоштовно з будь-яких номерів

          0 44 355 83 68

          Для дзвінків з-за кордону, вартість згідно тарифів вашого оператора

          Пн-Нд: 9:00-21:00

          E-mail:[email protected]

          Цей сайт захищено reCAPTCHA, Політикою конфіденційності та Умовами використання Google