УкрРус

Сухий корм для собак

2023 товари
Спочатку:
Сухий корм для собак

          Правильне харчування — одна з ключових потреб собаки. Збалансований раціон підтримує гарне самопочуття улюбленця та зміцнює здоров'я. Білок у кормі для собак сприяє нарощуванню м'язів. Однак надлишок призводить до зайвого навантаження на нирки. Рішення — це магазинний сухий корм для собак, а не їжа зі столу. У ній практично неможливо контролювати пропорції між важливими компонентами.

          Жири забезпечують енергією, підтримують роботу мозку, позитивно впливають на шкіру та шерсть. Вуглеводи, які надходять із рису, кукурудзи чи пшениці, підвищують поживну цінність. Промисловий сухий корм для собак збагачують вітамінами та мінералами, що позитивно впливає на функціонування різних систем організму.

          Собачий корм з'явився в Англії, де в 1860-х роках налагодили масовий випуск сухого печива. Сучасний продукт складається з подрібнених компонентів, включно з м'ясом, злаками, овочами. Інгредієнти змішують, формуючи гранули. Далі їх готують за методом екструзії.

          Сухий корм для собак повільно псується, оскільки волога на 85% видаляється у процесі виготовлення. Його можна насипати в миску та надовго піти з дому. Він також не забруднює вихованця та руки власника. Тверда текстура сприяє очищенню зубів і ротової порожнини.

          Особливості виготовлення сухого корму для собак

          Склад залежить від виробника та класу продукції. Основний компонент — м'ясо, птиця, риба. Це основне джерело білка. До нього додають субпродукт — залишки, які рідко застосовують у харчовій промисловості: печінка, нирки, серця, легені, вуха, шиї. Рецептуру збагачують крупами, овочами, фруктами. Собачий корм містить додаткову дозу корисних вітамінів і мікроелементів. Також додають 10–15% води. Це полегшує обробку інгредієнтів і надає продукту остаточної форми та текстури.

          Процес виготовлення сухого корму для собак стандартизовано. Сировину виробляють або самостійно, або закуповують у постачальників. М'ясо проходить попередню підготовку. Жир видаляють, а залишки висушують. Після цього м'ясо подрібнюють на борошно. Далі:

          1. М'ясне борошно змішують із вологими інгредієнтами. Така обробка забезпечує однакову енергетичну цінність кожної гранули.
          2. Масу пресують. Під тиском тісто проходить через фільтр, який створює заздалегідь певну форму, найчастіше — стрічку або паличку. Висока температура змінює структуру білка, роблячи її доступною та безпечною для тварини. Екструзія — так називають цей процес. Сформовану м'ясну паличку розрізають за допомогою роторного різака.
          3. Після екструзії та нарізки корм для собак сушать для видалення вологи, а потім охолоджують. Зниження відсотка вологи є важливим етапом, який підтримує свіжість харчового продукту.
          4. Після охолодження корм поміщають в обертовий барабан. Там він поступово покривається натуральними смако-ароматичними добавками.

          Завершує виробництво фасування. Упаковку заповнюють кормом для собак у відповідність до заявленої ваги. Пакет герметично запечатують на автоматизованих лініях.

          Критерії вибору сухого корму для собак

          Насамперед — клас. Від цього залежить кількість порожніх калорій і вміст білка тваринного походження. Виділяють:

          • економ;
          • преміум;
          • суперпреміум;
          • холістик.

          Золота середина — корм для собак «преміум» або «суперпреміум». Склад повністю збалансований. Холістик порівнюють зі спортивним харчуванням. Він розрахований на собак виставкових порід. Холістик має найвищу ціну на ринку.

          Також сухий корм для собак вибирають за такими параметрами:

          1. Тип. На особливу увагу заслуговує собачий корм для великих і гігантських порід. Вони часто стикаються з ортопедичними захворюваннями, тому вміст кальцію та фосфору у складі суворо регулюється. Мініпороди нерідко страждають на розлади ШКТ.
          2. Вік. Цуценя потребує білків, амінокислот, жирів. Для правильного розвитку кісток важливим є кальцій. Корм для дорослих собак містить менше калорій. Надлишок відкладається у вигляді жиру. У літніх тварин обмін речовин уповільнюється, тому енергетична цінність собачого корму знижується.

          Не забувайте про особливі потреби в харчуванні тварини. Наприклад, раціон змінюють після стерилізації або в момент виношування щенят. Нерідко вихованці стикаються з алергією на певний продукт, найчастіше — злаки. Для такої тварини розробили гіпоалергенну продукцію.

          Тверді гранули продають гуртом. Наприклад, в інтернет-магазині MAUDAU можна купити корм для собак вагою 5–20 кг. Це вигідно, особливо коли улюбленець постійно харчується однаково.

          Також звертайте увагу на торгову марку. Що популярніший бренд, то ретельніше він підходить до вибору сировини.

          Чому вигідно купити сухий корм для собак у маркеті важливих штук MAUDAU

          Інтернет-магазин пропонує оригінальну продукцію. Якість підтверджують гарантія та сертифікат від виробника. Маркет важливих штук MAUDAU налагодив власний імпорт, що відкриває покупцю доступ до ексклюзивних позицій. Ціна залишається доступною, особливо з урахуванням регулярних акцій і постійної знижки на гуртове замовлення. За доставку відповідає кур'єр по Києву або поштова служба — по Україні. Сплатити покупку сухого корму для собак можна різними способами — карткою, готівкою або переведенням на розрахунковий рахунок.

          0 800 75 83 68

          Безкоштовно з будь-яких номерів

          0 44 355 83 68

          Для дзвінків з-за кордону, вартість згідно тарифів вашого оператора

          Слідкуйте за нами:

          Ми приймаємо:

          © Інтернет-магазин MAUDAU 2024

          Допомога
          Блог MAUDAUДоставкаОплатаПовернення та гарантіяПрограма «Власний Рахунок»КонтактиПублічна офертаПро насВакансії
          Служба підтримки
          0 800 75 83 68

          Безкоштовно з будь-яких номерів

          0 44 355 83 68

          Для дзвінків з-за кордону, вартість згідно тарифів вашого оператора

          Пн-Нд: 9:00-21:00

          E-mail:[email protected]

          Цей сайт захищено reCAPTCHA, Політикою конфіденційності та Умовами використання Google